Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 bekend

De jury van de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 heeft uit de zeven aanmeldingen een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 20ste maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala.
De genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

  • Voetveer ‘IJveer 60’ – ontworpen en gebouwd door Holland Shipyards Group te Hardinxveld-Giessendam.
  • Geleide wapen fregat ‘KRI Raden Eddy Martadinata’ (KRI REM) – ontworpen en deels gebouwd door Damen Schelde Naval Shipbuilding te Vlissingen.
  • Multi mission Unmanned Surface Vessel (USV) ‘Seagull-301’ – ontworpen en gebouwd door De Haas Maassluis BV te Maassluis en Ginton Naval Architects BV te Haarlem.

“De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op,” aldus jury-voorzitter Arie Peterse. “De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het uiteindelijke jurybesluit.”

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 moeten, met name betreffende de innovatieve aspecten in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2016 en 30 april 2017 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria Ontwerp, Economie, Duurzaamheid, Veiligheid en Bouwproces.

Voor meer informatie over de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2017 kunt u contact opnemen met John Kool, algemeen secretaris KNVTS, via E algemeensecretaris@knvts.nl of T 010 2410094.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?