Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime Awards 2015 bekend

Op het Maritime Awards Gala worden jaarlijks vijf prestigieuze prijzen van de Nederlandse maritieme sector uitgereikt. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een prijs in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor het Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. Met de bekendmaking van de laatste genomineerden is de lijst met kanshebbers voor de maritieme prijzen compleet. De tiende editie van het gala vindt op maandag 2 november 2015 plaats in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam.

De genomineerden zijn:

Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs

Deze prijs is voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar. Het winnende onderzoek moet (kunnen) leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties, die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden. De genomineerden zijn:

• Mevr.ir. S.A. (Sietske) Hendriks – met haar onderzoek naar de toepasbaarheid van Fredyn in het ontwerp van een fregat met bijlboeg en scheggen
• LTZ3 (TD) K.N.D. (Kevin) Stouten – met zijn onderzoek naar het gedrag van verlijmde stalen inserts in een composiet druklichaam
• Dhr. ir. R.J. (Ruben) Zandstra – met zijn onderzoek naar het genereren van een grote set van verschillende ontwerpen, door het modelleren van een Mijnenbestrijdingsvaartuig met gebruik van 2.5D functionele bouwblokken

Maritime Innovation Award

Deze award heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme- en offshore toeleveringsindustrie. Ook moet de prijs innovatieve ontwikkelingen binnen het maritieme cluster stimuleren. De genomineerden zijn:

• Huisman – met de Hybrid Boom Crane
• Hull Vane – met de Hull Vane
• VAF Instruments – met de TT-Sense®; Shart Power Torque & Trust Meter

KNVTS Schip van het Jaar Prijs

Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland (of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf) ontworpen en (af)gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. Genomineerd zijn:

• Het Jacht ‘Equanimity’ – gebouwd door Oceanco
• Fast Supply Intervention Vessel ‘Karina’ – ontworpen en gebouwd door Shipyard De Hoop Lobith-Tolkamer
• Offshore Maintenance Support Vessel ‘Kroonborg’ – ontworpen en gebouwd door Koninklijke Niestern Sander BV voor Royal Wagenborg

KVNR Shipping Award

Deze prijs is voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en voor sociale organisatorische- en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart. De prijs moet nog meer bewustzijn bij rederijen stimuleren voor verdere vergroening, meer veiligheid, hogere efficiency en met uitstekend opgeleide bemanningen. Genomineerden zijn:

• Anthony Veder – met de Retrofit van de Coral Anthelia
• Kotug – met de hybride rotortugs in de ART80-32 series
• Wind BV – met de Subsea Cable Recovery

Maritime Designer Award

Deze prijs (voorheen Wim Timmers Ontwerpersprijs) is voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak. Onderwerpen variëren van een originele ontwerpmethode voor een scheepstype, of voor scheepssystemen. Dit jaar zijn genomineerd:

• Tuur Killaars – met zijn ontwerpmethode die de gevolgen van verandering tijdens het ontwerpproces inzichtelijk maakt
• Victor Verhulst – met zijn ontwerp van een onderwaterlounge voor een jacht

Tezamen met 850 maritieme professionals, politici en media zijn de kanshebbers te gast op het ‘Maritime Awards Gala’, om de prijsuitreiking bij te wonen.

Maritime Week

Het gala is tevens de officiële start van de vijfde editie van de ‘Maritime Week’. Tijdens deze week wordt aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de maritieme sector. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat van 2 tot en met 7 november plaatsvindt, heeft tot doel om de maritieme sector extra in de schijnwerpers te zetten.

Over het gala

Het Maritime Awards Gala 2015 wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd. Hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala 2015 zijn NNPC, Wärtsilä Netherlands, Damen Shipyards Group, Europort, Huisman, Nederland Maritiem Land en Siemens Industry Software.

Meer informatie op www.maritime-awards.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?