Genomineerden Maritime Innovation Award 2014 bekend

AEC Maritime, Huisman Equipment en Dynamic Marine Systems zijn de drie kanshebbers op de Maritime Innovation Award. Deze prijs, voor vernieuwende kracht vanuit de maritieme en offshore toeleveringsindustrie, wordt uitgereikt tijdens de negende editie van het Maritime Awards Gala.

Uit dertien inzendingen heeft de jury op 26 september gekozen voor de drie onderstaande innovatieve ideeën. Op 6 november zal de winnaar van de Maritime Innovation Award bekend gemaakt worden tijdens het Maritime Awards Gala 2014 in Taets te Zaandam.

AEC Maritime: Closed Loop Scrubber Systeem

De closed loop scrubber is een goede oplossing om te blijven varen op HFO met een hoog zwavelgehalte, terwijl er tegelijkertijd aan de hoge eisen van IMO Marpol Annex VI Resoltion MEPC 184 (159) voldaan wordt. AEC Maritime is er in geslaagd door middel van een slimme, eenvoudig gemaakte techniek de eerste “alles in één” scrubber te installeren. Slechts met 4 uur training is het mogelijk om het Closed Loop Scrubber Systeem te gebruiken. Het is een slimme alles in één scrubber voor het wassen van de uitlaatgassen van HFO gestookte dieselmotoren voor een maximale zwaveluitstoot van 0.1%.

Huisman Equipment: Multi-Lay System met op zee uitwisselbare haspels en 4000 MT mastkraan

Het Multi-lay systeem, wat samen met Heerema is opgebouwd, bestaat uit het J-lay modus en Reel-lay modus. Het Multi-lay systeem is het meest complexe en innovatieve pijplegschip, wat werkt met op zee uitwisselbare haspels en een gevarieerde verzameling aan equipment om een pijp met zeer grote afmetingen op de zeebodem neer te leggen. Dit systeem maakt het mogelijk om bevoorrading van haspel en haspelondersteuning op zee te laten plaatsvinden, voorheen kon deze handeling alleen aan de wal.

Dynamic Marine Systems: Anti Roll, roldemping systeem voor superjachten

Dynamic Marine Systems’ Anti Roll zorgt ervoor dat superjachten (groter dan 30 meter) betere stabiliteit verkrijgen, door gebruik te maken van unieke dubbelassige vinnen. Anti Roll geeft de mogelijkheid tot brandstofbesparing door vermindering van de weerstand. Verder bieden ze de mogelijkheid tot rolstabilisatie op zeiljachten, wat van belang is tijdens motoring en zerospeed. Het systeem is mogelijk voor snelvarende jachten, maar ook zeiljachten.

Uitreiking tijdens Maritime Awards Gala

De uiteindelijke prijswinnaar wordt op donderdag 6 november 2014 bekendgemaakt tijdens de negende editie van het Maritime Awards Gala. Meer informatie over de mogelijkheden om het gala bij te wonen vindt u onder Sponsormogelijkheden.