Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime Innovation Award 2015 bekend

Huisman, Hull Vane BV en VAF Instrument BV zijn de drie kanshebbers op de Maritime Innovation Award. Deze prijs, voor vernieuwende kracht vanuit de maritieme en offshore toeleveringsindustrie, wordt uitgereikt tijdens de tiende editie van het Maritime Awards Gala.

Uit elf inzendingen heeft de jury op 14 september gekozen voor de drie onderstaande innovatieve ideeën. Op 2 november zal de winnaar van de Maritime Innovation Award bekend gemaakt worden tijdens het Maritime Awards Gala 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam.

Huisman met de Hybrid Boom Crane

De Hybrid Boom Crane biedt een perfecte oplossing voor veilige en efficiënte diep water offshore hijsoperaties door het combineren van de voordelen van traditionele ‘knuckle boom’ en reguliere ‘pedestal’ kranen.

Hull Vane met de Hull Vane

De Hull Vane is een vleugel die onder het achterschip wordt aangebracht om de weerstand van schepen te verminderen. De vleugel genereert stuwkracht , reduceert de hekgolf en reduceert de scheepsbewegingen.

VAF Instruments met de TT-Sense®; shaft power torque & thrust meter

De TT-Sense® is een betrouwbaar meetinstrument en controleert doorlopend de prestaties van de voortstuwingsinstallatie. Bovendien kan het de weerstand van een scheepsromp exact bepalen. De nauwkeurigheid op verplaatsing van de sensor bedraagt 25 nanometer.

Maritime Awards Gala 2015

De Maritime Innovation Award 2015 wordt, samen met nog vier maritieme prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar plaats op 2 november 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op www.maritime-awards.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sieger Sakko, secretaris Maritime Innovation Award, via T 088 44 51 037 of E sakko@maritimetechnology.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?