Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime KVNR Shipping Award 2017 bekend

De genomineerden voor de Maritime KVNR Shipping Award 2017 zijn bekend. De jury stond voor de zware taak om drie genomineerden uit zes sterke inzendingen te kiezen. Na twee intensieve jureringrondes is een oordeel gevormd. De genomineerden die later dit jaar in De Onderzeebootloods te Rotterdam in spanning afwachten of ze de prijs in ontvangst mogen nemen zijn Koole Engineering, Van Oord en Wagenborg Shipping.

Genomineerden

In de aanloop naar de bekendmaking van de winnaar op 6 november zullen we u in de komende maanden kennis laten maken met de drie nominaties die het toonbeeld zijn van innovatief Nederland. Met de eigen Maritime KVNR Shipping Award wil de KVNR laten zien dat zeescheepvaart een sector is waarin voortdurend vernieuwingen plaatsvinden en dat het milieu, duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen hoog op de agenda staan. Hieronder volgt alvast een voorproefje.

Koole Engineering past in de ORCA Tanker een eigen ontwikkelde innovatieve tankertechnologie toe in een chemicaliëntanker. Deze technologie maakt het mogelijk om onafhankelijke en geïsoleerde ladingtanks te plaatsen. Daarnaast blijven ladingcapaciteit en kostprijs van het schip ongeveer gelijk in vergelijking met een conventionele tanker.

Van Oord gaat bij het ontwerpen van de zusterschepen Vox Amalia en Vox Alexia (vernieuwend type sleephopperzuiger) verder dan de gangbare ontwerpeisen voor dit type sleephopperzuiger. Daarnaast is de focus gelegd op duurzaamheid en efficiëntie om een bijdrage te leveren aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen.

Wagenborg Shipping laat zich met het vrachtschip Egbert Wagenborg van het nieuwe type EasyMax van een veelzijdig innovatieve en duurzame kant zien. Bij het scheepsontwerp is men teruggegaan naar de basis en is over alles nagedacht: comfort voor de bemanning, optimale ladingcapaciteit, energie-efficiënt varen, walstroom en meer. Door de bouw van het schip in Groningen heeft het project bovendien voor veel Nederlandse werkgelegenheid gezorgd.

Maritime Awards Gala 2017

De Maritime KVNR Shipping Award 2017 wordt namens de KVNR en samen met nog vier andere Maritime Awards, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar op 6 november plaats in De Onderzeebootloods in Rotterdam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op www.maritime-awards.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Maritime KVNR Shipping Award kunt u contact opnemen met Nathan Habers, secretaris Maritime KVNR Shipping Award, via habers@kvnr.nl of 06 5200 0788.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?