Search
Search
Close this search box.

Ben jij de maritieme innovator van de toekomst? Meld je dan aan

Tijdens het Maritime Awards Gala 2017 wordt de Maritime RNLN Van Hengel Spengler Award van de Koninklijke Marine uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de beste operationele innovatie door jonge studenten. Inschrijven kan tot vrijdag 16 juni 2017.

De Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award past bij het innovatieve karakter van de Koninklijke Marine. De prijs is vernoemd naar twee marineofficieren die begin 20e eeuw de basis legden voor het vercijferen van berichten via een roterende machine. Uit dit idee is de beroemde Duitse ‘Enigma’ machine voortgekomen, die weer heeft geleid tot inspanningen aan Engelse zijde om de vercijfering te doorbreken. De Engelse geleerde Alan Turing ontwikkelde op basis hiervan de concepten van een computer.

Deelname

Deelname aan de prijs staat open voor studenten tot 35 jaar die hun onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in een maritiem vakgebied op WO of HBO niveau. Het onderzoek moet – kunnen – leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Jury

De onafhankelijke jury zal bestaan uit maritieme deskundigen van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Twente, het ‘Maritime Research Institute Netherlands’, de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Marine. De jury beoordeelt de binnengekomen voorstellen en kan aanvullende informatie opvragen of desgewenst externe expertise inschakelen voor de beoordeling.

Win een masters

De beste operationele innovatie wordt beloond met deelname aan de deeltijdmasterstudie “Military Technology, Processes and Systems” bij de faculteit Militaire Systemen en Technologie op Het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Daarnaast ontvangt de winnaar het symbolische bedrag van €529,-, waarmee de link naar de leeftijd van de zeemacht wordt gelegd. Van alle inzendingen worden drie studenten genomineerd en zij maken kans op de prijs. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt door de Commandant Zeestrijdkrachten, luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk, tijdens het Maritime Awards Gala.

Indiening van voorstellen

Studenten kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 16 juni 2017 aanmelden. Bij de aanmelding dienen de volgende gegevens bekend te worden gesteld:
– Personalia van de kandidaat
– Studie in het kader waarvan het onderzoek is gedaan
– Omschrijving (maximaal 150 woorden) van het onderzoek
– Periode waarin het onderzoek is uitgevoerd
– Toepassing van het onderzoek in de praktijk
– De toegevoegde waarde voor de operationele inzet op militair-maritiem gebied
– Het onderzoeksrapport in PDF formaat

Inzendingen kunnen worden gericht aan: Kapitein-ter-zee Jan-Willem Hartman p.a.: D.Grandadam@mindef.nl of +31 70 3162704

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?