Maritieme ontwerpers opgelet: inschrijving voor Maritime Designer Award 2016 geopend

Bent u een maritieme ontwerper met een aansprekende en vernieuwende aanpak op maritiem gebied? Meld u voor 15 juli 2016 aan en maak kans op de Maritime Designer Award 2016. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Maritime Awards Gala 2016 op maandag 31 oktober.

Maritieme ontwerpers in de spotlights

De Nederlandse maritieme industrie heeft veel baat bij vernieuwing van de wijze waarop ontwerpen tot stand komen. Scheepsbouw, offshore en maritieme industrie richten zich op marktsegmenten waarin de kwaliteit en vernieuwing van het ontwerp veelal doorslaggevend zijn voor het verwerven van opdrachten. De visie, creativiteit en doortastendheid van individuele ontwerpers is vaak doorslaggevend voor een doorbraak op het gebied van ontwerptechnologie.
Daarom heeft de Maritime Designer Award het doel om de kwaliteiten van individuele ontwerpers onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en verdere ontwikkeling van de innovaties te stimuleren.

Wat kunt u winnen?

Met het winnen van de Maritime Designer Award brengt u uw eigen kwaliteiten onder de aandacht en ontvangt u een geldprijs van €1.000, ter beschikking gesteld door De Samenwerkende Maritieme Fondsen.

Met ingang van dit jaar stelt de Samenwerkende Maritieme Fondsen een bedrag van maximaal €24.000 ter beschikking aan de winnaar om verdere ontwikkeling van de betreffende ontwerpmethode of –oplossing financieel te stimuleren en mogelijk te maken. De jury kan besluiten om financiering beschikbaar te stellen aan de prijswinnaar om het plan uit te voeren.

Voor wie

De Maritime Designer Award is bedoeld voor individuele ontwerpers, promovendi, recent afgestudeerden en start-up’s die menen dat hun werk en aanpak meer aandacht en bredere discussie verdient. De prijs is gericht op de wijze waarop een ontwerp, een deelsysteem van een schip of offshore vaartuig tot stand komt. In aanmerking komen bijvoorbeeld originele of vernieuwende aanpakken van ontwerpen of toolontwikkelingen, eventueel inclusief demonstratie.

Beoordelingscriteria

Inzendingen worden beoordeeld op:
· vernieuwende karakter van de methode
· multidisciplinaire benadering
· technische haalbaarheid en marktpotentieel
· presentatie

Het indienen van een plan van aanpak voor volgende stappen in ontwikkeling, draagt bij aan de beoordeling.

Presentatie tijdens Ontwerperscongres 1 september

Maximaal vier ontwerpers of ontwerpteams worden geselecteerd en uitgenodigd om hun inzending te presenteren tijdens het Ontwerperscongres op 1 september 2016. Direct na afloop van het congres worden de twee genomineerden bekend gemaakt. Tijdens het Maritime Awards Gala op 31 oktober 2016 wordt de uiteindelijke winnaar van de Maritime Designer Award 2016 bekend gemaakt.

Tijdens het Ontwerperscongres geven sprekers uit het bedrijfsleven een beeld van recente ontwikkelingen op het gebied van ontwerpmethoden. Het congres vindt plaats op 1 september 2016 in de Buccaneer, Paardenmarkt 1 in Delft, van 15.30 uur tot 22.00 uur. Meer informatie hierover wordt binnenkort bekendgemaakt op www.maritimetechnology.nl.

Inschrijven Maritime Designer Award

Klik hier voor het inschrijfformulier. Inschrijven voor de Maritime Designer Award is mogelijk tot 30 juni 2016.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorien Beumer, Netherlands Maritime Technology, via T 088 4451 031 of E beumer@maritimetechnology.nl.