Minister Schultz van Haegen present tijdens tiende editie Maritime Awards Gala

Aanstaande maandagavond 2 november vindt de tiende editie van het Maritime Awards Gala plaats in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Ten overstaan van 860 maritieme professionals, pers en politici, waaronder minister Schultz van Haegen, worden de vijf belangrijkste maritieme prijzen voor reders, scheepswerven, ontwerpers, toeleveranciers en studenten uitgereikt. Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is te gast tijdens het prijzengala als key-note speaker. Zij onderstreept met haar aanwezigheid het belang van de maritieme sector voor de economie.

De vijf juryvoorzitters reiken samen met de gastvrouw van de avond Froukje de Both de prijzen uit. Maandagavond 2 november weten wie de winnaars zijn van de Maritime Designer Award, de Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs, de Maritime Innovation Award, de KVNR Shipping Award en de KNVTS Schip van het Jaar Prijs.

Opening Maritime Week

De avond markeert ook de start van de Maritime Week 2015, die officieel wordt geopend door Wim van Sluis, voorzitter Nederland Maritiem Land. Van 2 november tot en met 7 november 2015 wordt de aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector.

Twitter

Als eerste weten wie heeft gewonnen? Volg het maritieme prijzengala op Twitter via @MaritimeAwards. Meepraten over het Maritime Awards Gala kan ook, de hashtag op Twitter is #MAG2015.

Organisatie

Het Maritime Awards Gala 2015 wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd. De hoofdsponsors zijn NNPC, Damen Shipyards Group, Wärtsilä Netherlands, Huisman, Europort, Siemens Industry Software en Nederland Maritiem Land.

Voor meer informatie over het Maritime Awards Gala kunt u contact opnemen met Joëlla Lucas, coördinator Maritime Awards Gala via T: 088 44 51 061 of E: lucas@maritimetechnology.nl.