Search
Search
Close this search box.

Victor Verhulst en Tuur Killaars genomineerd voor Maritime Designer Award 2015

Uit vijf kandidaten die donderdag 27 augustus tijdens het Ontwerperscongres hun inzending mochten presenteren, maakte de jury de twee genomineerden bekend voor de Maritime Designer Award: Victor Verhulst en Tuur Killaars. De ontwerpaanpak van deze twee jonge ontwerpers werd door de jury beoordeeld als vernieuwend en inspirerend. Op 2 november 2015 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Maritime Awards Gala 2015.

Om meer aandacht te krijgen voor vernieuwing van het ontwerpproces door jong talent is in 2001 de Maritime Designer Award (voorheen Wim Timmers Ontwerpersprijs) in het leven geroepen. De prijs richt zich op de manier waarop een ontwerp of deelsystemen van een schip tot stand komt. Deze vernieuwing in het ontwerpproces dient daarbij inzichtelijk gemaakt te zijn in een toepassing. De Maritime Designer Award brengt de creativiteit en innovatiekracht van Nederlandse maritieme ontwerpers onder de aandacht bij een breed publiek en wordt mede mogelijk gemaakt door Netherlands Maritime Technology. Het Ontwerperscongres werd dit jaar gehouden bij Feadship in Haarlem. Deskundigen van dit bedrijf brachten de ontwikkelingen in het ontwerp van superjachten onder de aandacht bij een breed publiek.

De genomineerden in willekeurige volgorde:

Victor Verhulst (Hogeschool van Amsterdam / De Voogt Naval Architects)
Victor Verhulst, student aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft een onderwaterlounge ontworpen als onderdeel van zijn afstudeerproject bij De Voogt Naval Architects. De doorzichtige lounge kan worden neergelaten aan de onderkant van een jacht. Daardoor hebben de gasten de mogelijkheid om te genieten van het onderwaterleven. Vernieuwend aspect van de ontwerpaanpak is dat een grote diversiteit aan aspecten meegenomen is: van beleving door de klant tot de technische haalbaarheid van detailoplossingen. Juist door de integrale aanpak van het ontwerp en door het leveren van topkwaliteit onderscheiden de Nederlandse jachtwerven zich op de internationale markt van superjachten.

Tuur Killaars (Ulstein Design & Solutions)
Tuur Killaars, werkzaam bij Ulstein Design & Solutions, heeft een methode ontwikkeld om in het eerste stadium van het ontwerp de complexe interacties tussen de elementen van scheepsontwerp te beschrijven. Vernieuwend aspect in deze ontwerpmethode is het gebruik van de wetenschappelijke inzichten in de werking van netwerken voor maritieme ontwerptoepassingen. Hij heeft aan de hand van twee ontwerpcases aangetoond dat deze methode bruikbaar is om gevolgen van veranderingen tijdens het ontwerpproces beter inzichtelijk te maken en te evalueren.

Uitreiking tijdens Maritime Awards Gala

De uiteindelijke prijswinnaar wordt op 2 november bekendgemaakt tijdens de tiende editie van het Maritime Awards Gala. Op de website vindt u meer informatie over de mogelijkheden om het gala bij te wonen: www.maritime-awards.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Maritime Designer Award kunt u contact opnemen met Dorien Beumer, Netherlands Maritime Technology, via E beumer@maritimetechnology.nl.
Voor meer informatie over het Maritime Awards Gala kunt u contact opnemen met Joëlla Lucas, coördinator Maritime Awards Gala, via E lucas@maritimetechnology.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?