Search
Search
Close this search box.

Vier bedrijven door naar tweede ronde Maritime Innovation Award 2015

De jury van de Maritime Innovation Award 2015 heeft uit elf inzendingen vier bedrijven geselecteerd die doorgaan naar een tweede ronde. Op 14 september geven zij ten overstaande van de jury een voordracht over hun innovatie. Hieruit volgen de genomineerden. Tijdens het Maritime Awards Gala op 2 november 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De bedrijven op alfabetische volgorde:

Huisman met de Hybrid Boom Crane
De Hybrid Boom Crane biedt een perfecte oplossing voor veilige en efficiënte diep water offshore hijsoperaties door het combineren van de voordelen van traditionele ‘knuckle boom’ en reguliere ‘pedestal’ kranen.

Hull Vane met de Hull Vane
De Hull Vane is een vleugel die onder het achterschip wordt aangebracht om de weerstand van schepen te verminderen. De vleugel genereert stuwkracht , reduceert de hekgolf en reduceert de scheepsbewegingen.

VAF Instruments met de TT-Sense®; shaft power torque & thrust meter
De TT-Sense® is een betrouwbaar meetinstrument en controleert doorlopend de prestaties van de voortstuwingsinstallatie. Bovendien kan het de weerstand van een scheepsromp exact bepalen. De nauwkeurigheid op verplaatsing van de sensor bedraagt 25 nanometer.

Van der Velden Marine Systems met de Flex Tunnel
De Flex Tunnel is een flexibel inzetbare tunnelvorm voor vermindering van de weerstand van de scheepsromp.

Maritime Awards Gala 2015

De Maritime Innovation Award 2015 wordt, samen met nog vier maritieme prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar plaats op 2 november 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op www.maritime-awards.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sieger Sakko, secretaris Maritime Innovation Award, via T 088 44 51 037 of E sakko@maritimetechnology.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?