Ben jij de maritieme innovator van de toekomst?

Tijdens het Maritime Awards Gala 2020 wordt de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award van de Koninklijke Marine uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de beste operationele innovatie door jonge studenten.

Inschrijven kan tot 22 juni 2020.

De Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award past bij het innovatieve karakter van de Koninklijke Marine. De prijs is vernoemd naar twee marineofficieren die begin 20ste eeuw de basis legden voor het vercijferen van berichten via een roterende machine. Uit dit idee is de beroemde Duitse Enigma-machine voortgekomen, die weer heeft geleid tot inspanningen aan Engelse zijde om de vercijfering te doorbreken. De Engelse geleerde Alan Turing ontwikkelde op basis hiervan de concepten van een computer.

Deelname aan de prijs staat open voor studenten tot 35 jaar die hun onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in een maritiem vakgebied op HBO of universitair niveau. Het onderzoek moet – kunnen – leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Deelname

Deelname aan de prijs staat open voor studenten tot 35 jaar die hun onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in een maritiem vakgebied op WO of HBO niveau. Het onderzoek moet – kunnen – leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Jury

De onafhankelijke jury zal bestaan uit maritieme deskundigen van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Twente, het ‘Maritime Research Institute Netherlands’, de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Marine. De jury beoordeelt de binnengekomen voorstellen en kan aanvullende informatie opvragen of desgewenst externe expertise inschakelen voor de beoordeling.

Win een masters

De beste operationele innovatie wordt beloond met deelname aan de deeltijdmasterstudie “Military Technology, Processes and Systems” bij de faculteit Militaire Systemen en Technologie op Het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Daarnaast ontvangt de winnaar het symbolische bedrag van €532,-, waarmee de link naar de leeftijd van de zeemacht wordt gelegd. Van alle inzendingen worden drie studenten genomineerd en zij maken kans op de prijs.

Indiening van voorstellen

Studenten kunnen zich tot uiterlijk 22 juni 2020 aanmelden. Bij de aanmelding dienen de volgende gegevens bekend te worden gesteld:

• Personalia van de kandidaat
• Studie in het kader waarvan het onderzoek is gedaan
• Omschrijving (maximaal 150 woorden) van het onderzoek
• Periode waarin het onderzoek is uitgevoerd
• Toepassing van het onderzoek in de praktijk
• De toegevoegde waarde voor de operationele inzet op militair-maritiem gebied
• Het onderzoeksrapport in PDF formaat

U kunt uw inzendingen richten aan: Kapitein-ter-zee Jan-Willem Hartman p.a.: D.Grandadam@mindef.nl
+31 70 3162704

 

 

Organisator

De Maritime RNLN Van Hengel Spengler Award wordt uitgereikt door de Koninklijke Marine.


Eerdere winnaars Van Hengel-Spengler prijs

2019
Kelly Villena – Optimaliseren van het ship to shore transport tijdens amfibische operaties

2018
Kirsten Schmidt – Augmented Reality Navigation

2017
LTZ 2 Jordy San José Sánchez – operationele innovatie op het gebied van het Target Motion Analysis (TMA)-proces

2016
LTZ 3 (TD) Sietske Vredeveldt  –  onderzoek naar mogelijkheden voor verbetering van stoelen op FRISC

2015
LTZ3 (TD) Kevin Stouten – onderzoek naar het gedrag van verlijmde stalen inserts in een composiet druklichaam

2014
LTZ 3 (TD) Guus van Fulpen – Op weg naar de more electric submarine

2013
LTZT 3 R.J. van de Mheen – Submarine Power System Design Tool met Graphical User Interface