Let op: de uiterste aanmeldtermijn voor de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award 2019 is helaas verlopen. 

Klik hier om de genomineerden voor de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award 2019 te bekijken.

Tijdens het Maritime Awards Gala 2019 wordt de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award van de Koninklijke Marine uitgereikt. De prijs is ingesteld voor de beste operationele innovatie door jonge studenten. Inschrijven kan tot vrijdag 21 juni 2019.

De Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award past bij het innovatieve karakter van de Koninklijke Marine. De prijs is vernoemd naar twee marineofficieren die begin 20e eeuw de basis legden voor het vercijferen van berichten via een roterende machine. Uit dit idee is de beroemde Duitse ‘Enigma’ machine voortgekomen, die weer heeft geleid tot inspanningen aan Engelse zijde om de vercijfering te doorbreken. De Engelse geleerde Alan Turing ontwikkelde op basis hiervan de concepten van een computer.

Deelname

Deelname aan de prijs staat open voor studenten tot 35 jaar die hun onderzoek hebben verricht in het kader van een algemene studie, vakopleiding of vervolgstudie in een maritiem vakgebied op WO of HBO niveau. Het onderzoek moet – kunnen – leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Jury

De onafhankelijke jury bestaat uit maritieme deskundigen van de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Twente, het ‘Maritime Research Institute Netherlands’, de Nederlandse Defensie Academie en de Koninklijke Marine. De jury beoordeelt de binnengekomen voorstellen en kan aanvullende informatie opvragen of desgewenst externe expertise inschakelen voor de beoordeling.

Win een master

De beste operationele innovatie wordt beloond met deelname aan de deeltijdmasterstudie “Military Technology, Processes and Systems” bij de faculteit Militaire Systemen en Technologie op Het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Daarnaast ontvangt de winnaar het symbolische bedrag van €531,-, waarmee de link naar de leeftijd van de zeemacht wordt gelegd. Van alle inzendingen worden drie studenten genomineerd en zij maken kans op de prijs. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt door de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Rob Kramer, tijdens het Maritime Awards Gala op 4 november 2019.

Indiening van voorstellen

Studenten kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 21 juni 2019 aanmelden. Bij de aanmelding dienen de volgende gegevens bekend te worden gesteld:

  • Personalia van de kandidaat
  • Studie in het kader waarvan het onderzoek is gedaan
  • Omschrijving (maximaal 150 woorden) van het onderzoek
  • Periode waarin het onderzoek is uitgevoerd
  • Toepassing van het onderzoek in de praktijk
  • De toegevoegde waarde voor de operationele inzet op militair-maritiem gebied
  • Het onderzoeksrapport in PDF formaat

Je kunt je inzending(en) sturen naar: D.Grandadam@mindef.nl

Organisator

De Maritime RNLN Van Hengel Spengler Award wordt uitgereikt door de Koninklijke Marine.


Eerdere winnaars Van Hengel-Spengler prijs

2018
Kirsten Schmidt – Augmented Reality Navigation

2017
LTZ 2 Jordy San José Sánchez – operationele innovatie op het gebied van het Target Motion Analysis (TMA)-proces

2016
LTZ 3 (TD) Sietske Vredeveldt  –  onderzoek naar mogelijkheden voor verbetering van stoelen op FRISC

2015
LTZ3 (TD) Kevin Stouten – onderzoek naar het gedrag van verlijmde stalen inserts in een composiet druklichaam

2014
LTZ 3 (TD) Guus van Fulpen – Op weg naar de more electric submarine

2013
LTZT 3 R.J. van de Mheen – Submarine Power System Design Tool met Graphical User Interface