Search
Search
Close this search box.

Alle genomineerden Maritime Awards Gala 2016 bekend

Op het Maritime Awards Gala worden jaarlijks vijf prestigieuze prijzen van de Nederlandse maritieme sector uitgereikt. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een maritime award in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor het Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. Met de bekendmaking van de laatste genomineerden is de lijst met kanshebbers voor de maritime awards compleet. De elfde editie van het gala vindt op maandag 31 oktober 2016 plaats in Studio 21 in Hilversum.

Bekijk hier de filmpjes van de genomineerden

Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs

Deze prijs is voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar. Het winnende onderzoek moet (kunnen) leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties, die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden. De genomineerden zijn:

 • LTZ 3 (TD) Sietske Vredeveldt (22 jr) met een onderzoek naar welke mogelijkheden er zijn voor verbetering van de stoelen op de FRISC
 • LTZ 3 (TD) Louis Elling (22 jr) met een onderzoek of het Interacting Multiple Model – Extended Kalman Filter (IMM-EKF) bruikbaar is in tracking systemen met hoge update rates
 • Ir. Roderik Vogels (27 jr) met het voorspellen van de rolbeweging van boven water varende onderzeeboten

Maritime Innovation Award

Deze award heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme- en offshore toeleveringsindustrie. Ook moet de prijs innovatieve ontwikkelingen binnen het maritieme cluster stimuleren. De genomineerden zijn:

 • Tideman Boats BV met Snelvarende HDPE-werkboten
 • IHC IQIP met Integrated Monopile Installer
 • Van Oord met Strategic partnership Van Oord Fleet

KNVTS Schip van het Jaar Prijs

Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland (of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf) ontworpen en (af)gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. Genomineerd zijn:

 • Zeiljacht ‘Aquijo’ – ontworpen en gebouwd door Oceanco te Alblasserdam en Scheepswerf Vitters te Zwartsluis
 • Vissersschip MDV1 ‘Immanuel’ – ontworpen en gebouwd door Hoekman Shipbuilding te Urk en Padmos te Stellendam
 • Motorjacht ‘Savannah’ – ontworpen en gebouwd door Feadship / Koninklijke de Vries Scheepsbouw BV te Aalsmeer

KVNR Shipping Award

Deze prijs is voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en voor sociale organisatorische- en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart. De prijs moet nog meer bewustzijn bij rederijen stimuleren voor verdere vergroening, meer veiligheid, hogere efficiency en met uitstekend opgeleide bemanningen. Genomineerden zijn:

 • Emergency Control – Maritime Training BV met Med Assist Online, Vital Medical Skills – Instantly
 • Holland America Line en CSMART met ms Koningsdam / New CSMART ‘Arison Maritime Center’

Maritime Designer Award

Deze prijs is voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak. Onderwerpen variëren van een originele ontwerpmethode voor een scheepstype, of voor scheepssystemen. De prijs wordt ondersteund door Secretariaat Samenwerkende Maritieme Fondsen. Dit jaar zijn genomineerd:

 • Justin Rietveld (Damen Shipyards Gorinchem) met een nieuw concept voor de offshore decommissioning industrie
 • Etienne Duchateau (afdeling Maritieme Systemen van de Defensie Materieel Organisatie) met een methode voor een interactieve en stuurbare exploratie van scheepsconcepten

Maritime Awards Gala

Het Maritime Awards Gala 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards Group, Europort, NNPC en Wärtsilä Netherlands.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land en het NISS vertegenwoordigd.

Het Maritime Awards Gala vindt plaats tijdens de Maritime Week (29 oktober t/m 5 november 2016).

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?