Search
Search
Close this search box.

Winnaar 2016: “Een bekroning op het werk van velen”

Op 31 oktober 2016 nam Holland America Line (HAL)/CSMART voor het MS KONINGSDAM/’Arison Maritime Center’ de Maritime KVNR Shipping Award 2016 in ontvangst. Zo’n 5 maanden later vraagt de organisatie van het Maritime Awards Gala Sibrand Hassing (Director Fleet Operations Europe van de Holland America Group) hoe zij dit ervaren hebben, of het winnen van de award voordelen opgeleverd heeft en of zij tips voor toekomstige winnaars hebben.

Deze Maritime Award werd aan HAL/CSMART toegekend door de diversiteit aan innovaties. De KONINGSDAM is een voorbeeld van duurzaamheid en energie-effieciency naar de laatste stand van zaken. CSMART kan door de vormgeving van de brugsimulatoren zeer efficiënt personeel trainen doordat deze naadloos aansluit op de dagelijkse praktijk. Hierdoor wordt bijgedragen aan betere milieuprestaties en verbetering van de veiligheidsstructuur.

De award werd tijdens het Maritime Awards Gala in ontvangst genomen door Vice-Admiral USCG (ret.) Keith Taylor, Executive Vice-President Fleet Operations Holland America Group, en Hans Hederstrom, Managing Director CSMART.

Wat was uw eerste gedachte na het winnen van de Maritime KVNR Shipping Award?

“Een enorm gevoel van trots en een bekroning op het werk van velen binnen de HAL en CSMART. We waren ook meer dan blij dat de achterliggende visie en waardes (compromisloze toewijding aan veiligheid en duurzaamheid) voor het ontwerp van zowel de KONINGSDAM als CSMART door de jury is herkend en bekroond.”

Heeft uw bedrijf de winst (binnen het bedrijf) gevierd?

“Uiteraard ja, de dag erop hebben we ieder op zijn locatie, HAL op haar kantoor in Rotterdam en CSMART in Almere, alle medewerkers uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst om met koffie en gebak dit heugelijk feit met elkaar te delen. Ook zijn onze collega’s in respectievelijk Seattle en Miami hiervan op de hoogte gesteld en is het op ons intranet gepost.”

Heeft u de winst van de Maritime KVNR Shipping Award actief gepromoot?

“Nee, dit is eigenlijk ook niet nodig geweest door de aandacht die het winnen van de prijs had gekregen in de media. We kregen als gevolg hierdoor een groot aantal verzoeken van diverse partijen om zowel de KONINGSDAM en CSMART te mogen bezoeken. Daar waar mogelijk is hier ook vervolg aangegeven.”

Wat heeft de winst u tot nu toe opgeleverd?

“In de eerste plaats heel veel positieve reacties en aandacht. Hoewel we zelf niet direct verwachten dat het ons ‘winst’ op gaat leveren, merken we wel dat door deze Award ook andere partijen anders zijn gaan kijken naar onder hoe duurzaamheid en veiligheid verbeterd/verhoogd kan worden. Ze zien dat voortdurende training en naleving van strenge standaarden van levensbelang zijn voor het behouden en beschermen van bedrijfsactiviteiten, personeel en het milieu.”

Wat kunt u andere bedrijven die in aanmerking (kunnen) komen voor de Maritime KVNR Shipping Award adviseren?

“Ons advies is: schroom niet je eigen (positieve) kunnen te laten zien. Pas door het te laten zien krijg het de waardering die het verdient!”

Meer informatie is te vinden op: koningsdam.hollandamerica.com en www.csmartalmere.com.

Aanmelden voor 2017

Ook kans maken op de Maritime KVNR Shipping Award? Wacht niet langer en meld u hier voor de editie van 2017!

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?