Search
Search
Close this search box.

Genomineerden bekend Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019

De jury van de Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar 2019 heeft uit de vijf aanmeldingen een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 22ste maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala.

De genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

  • Binnenvaartschip ‘Sendo Liner’, ontworpen en gebouwd door Concordia Damen Shipbuilding B.V. te Werkendam.
  • Sleephopperzuiger ‘DC Orisant’, ontworpen en gebouwd door Royal IHC te Krimpen aan den IJssel.
  • Mega motorjacht ‘Bravo Eugenia’, ontworpen en gebouwd door OCEANCO te Alblasserdam.

“De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op”, aldus jury-voorzitter Rien de Meij. “De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het uiteindelijke jurybesluit.”

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019 moeten – met name betreffende de innovatieve aspecten – in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2018 en 30 april 2019 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria Ontwerp, Economie, Duurzaamheid en Milieu, Veiligheid en Bouwproces.

Voor meer informatie over de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019 kunt u contact opnemen met John Kool, algemeen secretaris KNVTS, via E algemeensecretaris@knvts.nl of T 010 24 10 094.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?