Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 bekend

De jury van de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 heeft uit de zeven aanmeldingen een drietal schepen genomineerd voor Nederlands meest prestigieuze maritieme prijs. De prijs zal dit jaar voor de 21ste maal worden uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala.

De genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

·         Reversed Sterndrive Drive (RSD) Tug 2513 Twin Fin ‘Innovation’ ontworpen en deels gebouwd door Damen Shipyards Gorinchem te Gorinchem.

·         Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ ontworpen en gebouwd door Royal IHC te Krimpen aan den IJssel.

·         Patrouillevaartuig ‘RPA 8’ ontworpen en gebouwd door Scheepswerf Gebr. Kooiman BV te Zwijndrecht.

“De genomineerde schepen onderscheiden zich ieder op hun eigen specifieke aspecten en dat maakt het uiteindelijke keuzeproces er niet makkelijker op,” aldus jury-voorzitter Arie Peterse. “De ervaring leert dat de presentaties door de genomineerde bedrijven een doorslaggevende rol kunnen spelen in het uiteindelijke jurybesluit.”

Schepen die in aanmerking komen voor de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 moeten – met name betreffende de innovatieve aspecten – in Nederland zijn ontwikkeld, bij voorkeur in Nederland zijn gebouwd of grotendeels zijn (af)gebouwd en tussen 1 mei 2017 en 30 april 2018 zijn opgeleverd. De jury toetst de ingediende schepen aan de criteria Ontwerp, Economie, Duurzaamheid en Milieu, Veiligheid en Bouwproces.

Voor meer informatie over de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 kunt u contact opnemen met John Kool, algemeen secretaris KNVTS, via E algemeensecretaris@knvts.nl of T 010 2410094.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?