Alle genomineerden Maritime Awards 2017 op een rij

Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een Maritime Award in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor het Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn. De genomineerden zijn in willekeurige volgorde:

Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award

Deze prijs is voor de beste operationele innovatie, bedacht door studenten tot 35 jaar. Het winnende onderzoek moet (kunnen) leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties, die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden. De genomineerden zijn:

  • LTZ 2 Jordy San José Sánchez met een onderzoek naar de verbetering en automatisering van het Target Motion Analysis (TMA)-proces
  • LTZ 2 (TD) Guus van Fulpen met een onderzoek naar het hergebruik van restwarmte op fregatten, door de integratie van absorptiekoelers met het koelwatersysteem van dieselmotoren
  • Leon Rietveld met een onderzoek naar de mogelijkheden om de voortstuwing van onderzeeboten te optimaliseren

Lees hier meer over de genomineerden

Bekijk hier de nominatiefilms

Maritime Innovation Award

Deze award wil meer bekendheid geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme en offshore toeleveringsindustrie. Ook moet de prijs innovatieve ontwikkelingen binnen het maritieme cluster stimuleren. De genomineerden zijn:

  • Aqua-Logic – Schroefwater accelerator (d.m.v. het Bernoulli, Coandă and Venturi effect)
  • Kotug International – Warmte hergebruik- en opslagsysteem
  • CoVadem – Realisatie van grensoverschrijdende, continue beschikbare, actuele en voorspelde waterdiepten voor de binnenvaart

Lees hier meer over deze genomineerden

Bekijk hier de nominatiefilms

Maritime KVNR Shipping Award

Deze prijs is voor onderscheidende bedrijfsvoering op het gebied van scheepsinnovatie en voor sociale organisatorische en milieukundige innovatie binnen de zeescheepvaart. De prijs moet nog meer bewustzijn bij rederijen stimuleren voor verdere vergroening, meer veiligheid, hogere efficiency en met uitstekend opgeleide bemanningen. Genomineerden zijn:

Koole Engineering met een eigen ontwikkelde innovatieve tankertechnologie in een chemicaliëntanker, die het mogelijk maakt om onafhankelijke en geïsoleerde ladingtanks te plaatsen.
Van Oord met vergaande ontwerpeisen voor de ontwerpen van de zusterschepen Vox Amalia en Vox Alexia (vernieuwend type sleephopperzuiger) met focus op duurzaamheid en efficiëntie.
Wagenborg Shipping met het veelzijdig innovatieve en duurzame vrachtschip Egbert Wagenborg van het nieuwe type EasyMax daarbij zorgend voor veel Nederlandse werkgelegenheid.

Lees hier meer over deze genomineerden

Bekijk hier de nominatiefilms

Maritime Designer Award

Deze prijs is voor jonge maritieme ontwerpers met een vernieuwende aanpak. Onderwerpen variëren van een originele ontwerpmethode voor een scheepstype, of voor scheepssystemen. De prijs wordt ondersteund door Secretariaat Samenwerkende Maritieme Fondsen. Dit jaar zijn genomineerd:

  • Marijn Hage (Nevesbu) met ‘Abstract Volume Estimation Tool (VET)’
  • Joan van den Akker (TU Delft/TNO) met ‘Afvang van CO2 aan boord van schepen’

Lees hier meer over deze genomineerden

Bekijk hier de nominatiefilms

Maritime Award: KNVTS Schip van het Jaar

Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend aan een in Nederland (of buitenlandse vestiging van een Nederlands bedrijf) ontworpen en (af)gebouwd schip, waarbij wordt gekeken naar criteria als baanbrekend, milieu, veiligheid en economie. Genomineerd zijn:

Lees hier meer over deze genomineerden

Bekijk hier de nominatiefilms

Maritime Awards Gala

Het Maritime Awards Gala 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards GroupEuroportNNPC en Wärtsilä Netherlands BV.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land en het NISS vertegenwoordigd.

Het Maritime Awards Gala vindt plaats tijdens de Maritime Week 4 t/m 11 november 2017).