Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime KVNR Shipping Award 2018 bekend

De genomineerden voor de Maritime KVNR Shipping Award 2018 zijn bekend. De jury heeft na rijp beraad ook dit jaar weer drie inzendingen genomineerd voor de felbegeerde prijs. De genomineerden zijn: het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid van het Nederlands Loodswezen, de Carroussel Rave Tug van Multraship & Novatug en de Windcat MK3.5 vessels van Windcat Workboats. Tijdens het Maritime Awards Gala op maandag 12 november wordt de winnaar bekend gemaakt.

Nederlands Loodswezen

Het Nederlands Loodswezen loodst maar liefst 90.000 schepen per jaar veilig door de ‘Aorta van Europa’. Daar gaat enorme druk mee gepaard en het Loodswezen zet daarom vol in op maatwerk in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Op gebied van welzijn, ontwikkeling en gezondheid weet het Loodswezen een werkbaar pakket maatwerk te realiseren. Voor het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid verdient het Nederlands Loodwezen volgens de jury deze nominatie omdat het voor Nederland als sociale innovator een toonbeeld is van goed werkgeverschap binnen en buiten de maritieme sector.

Carrousel Rave Tug

Jarenlang is er gewerkt aan de totstandkoming van de Carrousel Rave Tug en het ontwerp heeft in het verleden al een Maritime Award in de wacht gesleept. Deze inzending komt opnieuw in aanmerking voor een nominatie in een andere categorie, omdat dit traject heeft geleid tot de succesvole realisatie van een schip dat aanzienlijke milieuwinst oplevert. Daarnaast hoort er een prijzenswaardig uitgebreid toekomstplan bij, die de hele deelmarkt naast vergroening helpt te verbeteren op het gebied van dienstverlening. Dit komt de zeevaart in de breedste zin ten goede. Multraship & Novatug zijn genomineerd vanwege de combinatie van succesvolle realisatie en implementatie met bijhorende toekomstvisie die verder gaat dan het eigen bedrijf.

Windcat Workboats

De Windcat MK3.5 van Windcat Workboats is genomineerd omdat het schip is dat mede mogelijk is gemaakt door voorgaande innovaties, zoals Windgrip, en daardoor betere en snellere dienstverlening kan realiseren en hogere milieuwinst kan behalen door het gebruik van alternatieve constructiematerialen zoals aluminium en carbon. Daarnaast kunnen meer mensen comfortabeler worden vervoerd, een belangrijke stap waardoor voorzien kan worden in de groeiende vraag naar deze dienstverlening door uitbreiding van windparken op zee. De innovatieve Windcat MK3.5 vessels zijn een product van voortbouwen op andere innovaties binnen het bedrijf en dat zegt veel over de bedrijfscultuur en toekomstige innovatieve plannen.

Voor meer informatie over de Maritime KVNR Shipping Award en de genomineerden kunt u contact opnemen met Nathan Habers, Public Relations Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders, via 010 2176 264 of habers@kvnr.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?