Search
Search
Close this search box.

Genomineerden Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award bekend

De drie genomineerden van de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award zijn bekend. De jury had de lastige opgave om uit 8 inzendingen te kiezen. Elk onderzoek leverde een bijdrage aan de verbetering van de operationele inzet van marine-eenheden, maar de drie genomineerden sprongen erboven uit. De uitkomsten van LTZ 2 Jordy San José Sánchez zijn zelfs al aan boord van Zr.Ms. Zeeleeuw geïmplementeerd. De winnaar wordt tijdens het Maritime Awards Gala op 6 november 2017 in Rotterdam bekendgemaakt.

Target Motion Analysis

LTZ 2 Jordy San José Sánchez heeft onderzoek gedaan naar de verbetering en automatisering van het Target Motion Analysis (TMA)-proces. TMA wordt gebruikt om op basis van, door passieve sonars aangeleverde, peilingen en frequenties de locatie van een doel te schatten. Zijn onderzoeksresultaten zijn inmiddels geïmplementeerd aan boord van onderzeeboot Zr.Ms. Zeeleeuw. De bemanning kan dus al profiteren van deze verbetering in de operationele beeldopbouw.

Hergebruik van restwarmte

LTZ 2 (TD) Guus van Fulpen heeft onderzoek gedaan naar het hergebruik van restwarmte op fregatten, door de integratie van absorptiekoelers met het koelwatersysteem van dieselmotoren. De door van Fulpen geadviseerde configuratie kan een relevante brandstofbesparing opleveren voor toekomstige fregatten.

Voortstuwing onderzeeboten

Leon Rietveld is op zoek gegaan naar de mogelijkheden om de voortstuwing van onderzeeboten te optimaliseren. Zijn onderzoeksdoel was reductie van omvang en gewicht van de voortstuwingssystemen. Uit zijn onderzoek blijkt dat dit mogelijk is en de resultaten zijn relevant voor de beoogde vervanging van de Walrus-klasse onderzeeboten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award kunt u contact opnemen met LTZ 1 ir. M.J. de Boer, Maritime Warfare Centre – Data & Analyse Commando Zeestrijdkrachten Ministerie van Defensie, via 0223 65 14 93 of mj.d.boer.02@mindef.nl .

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?