Search
Search
Close this search box.

Henk Volmerink nieuwe voorzitter Stichting Maritime Awards Gala

Op 1 december 2015 is Henk Volmerink, directeur Theunissen Technical Trading BV, aangesteld als nieuwe voorzitter van de Stichting Maritime Awards Gala, voorheen Stichting Maritieme Prijzen. Hij volgt in die functie Willem Laros op, Senior Advisor Damen Shipyards Group. Daarnaast is de naam van de stichting aangepast naar Stichting Maritime Awards Gala, zodat de naam van de stichting aansluit op de belangrijkste uitvoeringsactiviteit van de stichting, het uitvoeren van het Maritime Awards Gala.

Nieuwe voorzitter

Henk Volmerink is sinds 2014 lid van het bestuur van de Stichting Maritime Awards Gala en vertegenwoordigt hiermee Netherlands Maritime Technology (NMT). “Vanuit mijn rol binnen het bestuur van NMT ben ik vorig jaar gevraagd, om als afvaardiging van NMT zitting te nemen in het bestuur van de Stichting Maritime Awards Gala. Met veel plezier heb ik nu twee edities van het Maritime Awards Gala begeleid van concept tot het uiteindelijke gala. Ik zie het als een eer om in de rol van voorzitter mijn bijdrage aan de totstandkoming van het gala te mogen continueren. De nadruk zal blijven liggen op een prestigieus en aansprekend gala, dat de innovatiekracht van de maritieme industrie uitdraagt naar de achterban en de politiek. Tegelijkertijd willen we ook zelf blijven vernieuwen. Het komend jaar werken we daarom toe naar een vernieuwende invulling van de avond, waarmee we van plan zijn de verwachtingen van de maritieme ‘Captains of Industry’ en het hoger management, maar zeker ook hun partners, te overtreffen.”

Bestuurswisseling

Willem Laros, die namens de KNVTS zitting nam in de stichting, heeft met zijn aftreden als voorzitter ook afscheid genomen van het bestuur. Mees van Wijngaarden neemt namens de KNVTS zitting in het bestuur van de Stichting Maritime Awards Gala.

Stichting Maritime Awards Gala

De Stichting Maritime Awards Gala organiseert jaarlijst het Maritime Awards Gala. Tijdens het prijzengala worden vijf maritieme prijzen uitgereikt: KNVTS Schip van het Jaar Prijs, Maritime Designer Award, Maritime Innovation Award, KVNR Shipping Award en de Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs. In de stichting zijn KNVTS, Netherlands Maritime Technology, KVNR, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Joëlla Lucas, Coördinator Maritime Awards Gala, via E: lucas@maritimetechnology.nl of T: 088 44 51 061.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?