Winnaar 2016: “Meer mensen zijn met mijn onderzoek aan de slag gegaan, en dat was precies de bedoeling”

LTZ3 (TD) Sietske Vredeveldt had vorig jaar haar bachelorscriptie van ‘Analyse van de huidige schokdempende stoelen op de FRISCs (Fast Raiding Interception and Special Forces Crafts)’ ingediend voor de Maritime Royal Netherlands Navy van Hengel-Spengler Award. Haar scriptie heeft gewonnen omdat de jury van oordeel was dat deze kan leiden tot nieuwe inzichten, concepten of innovaties die bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.

Wat was uw eerste gedachte na het winnen van de Maritime Royal Netherlands Navy van Hengel-Spengler Award?

“Mijn eerste gedachte was ‘Wow!’ Ik was best wel trots dat mijn inzending als beste naar voren gekomen was. De inzendingen van mijn mede-genomineerden vond ik namelijk ook heel goed.”

Heeft u de winst gevierd? Zo ja, hoe?

“De Award die ik gewonnen heb werd als eerste uitgereikt, dus ik heb daarna extra van de avond genoten. De dagen na het gala heb ik ook een hoop felicitaties van collega’s gekregen.”

Heeft u de winst van de Maritime Royal Netherlands Navy van Hengel-Spengler Award actief gepromoot?

“De Koninklijke Marine heeft het op social media en op haar website gezet en daar heb ik veel positieve reacties op gehad. Ik kreeg bijvoorbeeld ook mail van mensen die geïnteresseerd waren in de scriptie zelf, dus die heb ik er meer over kunnen vertellen.”

Wat heeft de winst tot nu toe opgeleverd?

“Zoals gezegd kreeg ik een hoop positieve reacties van collega’s, dus dat zie ik wel als een positieve uitwerking. Verder heeft mijn onderzoek wat bekendheid gekregen binnen de Marine en zijn er meer mensen mee aan de slag gegaan. Dat was ook de bedoeling, dus dat is een mooie uitkomst.”

Wat kunt u andere personen die in aanmerking (kunnen) komen voor de Maritime Royal Netherlands Navy van Hengel-Spengler Award adviseren?

“Ik zou adviseren om een goede samenvatting van jouw onderzoek te schrijven en daarin uit te leggen hoe jouw onderzoek kan bijdragen aan het verbeteren van de operationele inzet van marine-eenheden.”

Lees hier meer over de Maritime Royal Netherlands Navy van Hengel-Spengler Award