Search
Search
Close this search box.

Winnaar 2017: “Mooie vermelding op mijn CV”

LTZ 2 Jordy San José Sánchez ontving afgelopen najaar de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award voor zijn operationele innovatie op het gebied van het Target Motion Analysis (TMA)-proces. De Walrus-klasse onderzeeboten ondergaan momenteel een instandhoudingsprogramma (IPW). Voor het IPW is de sonarsuite gemoderniseerd. In het kader van de modernisatie heeft Sánchez onderzoek gedaan naar het automatiseren van het TMA-proces. Het hoofdprobleem bij TMA is dat op de sonar alleen geluidspeilingen ontvangen worden maar geen afstanden. Door het probleem wiskundig te modelleren is het echter wel mogelijk om een (goede) benadering van de afstand (alsook koers en vaart) te berekenen. De uit het onderzoek gekomen implementatie is (wordt) in alle IPW-onderzeeboten in het CMS (Combat Management System) geïmplementeerd.

Wat was uw eerste gedachte na het winnen van de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award?

“Blij, trots en dankbaar aan de medewerkers van KIXS (onderdeel van DMO) die mij tijdens het onderzoek hebben geholpen.”

Heeft u de winst van de Maritime RNLN Van Hengel-Spengler Award actief gepromoot?

“Veel mensen in mijn omgeving hadden het al vernomen, bijvoorbeeld via Facebook, en anderen heb ik het verteld. Ik heb het ook opgenomen in mijn LinkedIn account.”

Wat heeft de winst u tot nu toe opgeleverd?

“Het heeft mij in de eerste plaats veel felicitaties opgeleverd. Daarnaast zijn er veel meer mensen in de organisatie die weten dat ik dit programma heb gemaakt. Na het winnen van de prijs zijn er ook een aantal verzoeken geweest om mijn scriptie met ze te delen. Daarnaast kan ik mij voorstellen dat het mijn CV goed zal doen.”

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?