Search
Search
Close this search box.

Winnaar 2018: “Vanuit de gehele maritieme industrie, ook buiten Nederland, hebben we zeer positieve reacties gehad”

Cornelis de Vet en Alex Noordstrand, beide directieleden van het bedrijf Fleet Cleaner namen op 12 november 2018 de ‘Maritime Innovation Award 2018’ in ontvangst voor het gelijknamige product ‘Fleet Cleaner’. Fleet Cleaner is een uniek systeem met een enorm commercieel potentieel. Fleet Cleaner verwijdert aangroei van de scheepshuid van zeeschepen tijdens het laden en lossen in de haven met een zelf ontwikkelde robot.

Het hele proces van schoonmaak wordt aangeboden en niet enkel de aanschaf van de equipment, men koopt dus eigenlijk de service van ‘een schoon schip’. Fleet Cleaner is een mooie machine, die in een lastige omgeving kan opereren. De ontwikkelaars hebben verschillende innovaties moeten realiseren hebben die vervolgens gecombineerd om tot dit resultaat te komen. Het schoonmaakproces wordt door Fleet Cleaner echt verbeterd. We stelden één van de beide heren, Cornelis de Vet, een aantal vragen.

Wat was uw eerste gedachte na het winnen van de Maritime Innovation Award? 

“Voor ons was dit als team een erg mooi moment van waardering vanuit de industrie voor het harde werk de afgelopen jaren om dit innovatieve concept te realiseren. Het is mooi om deze erkenning te krijgen, naast zoveel andere prachtige innovaties uit de Nederlandse maritieme industrie.”

Heeft uw bedrijf de winst binnen het bedrijf gevierd? 

“Uiteraard hebben we dit met het bedrijf gevierd; als team hebben we deze innovatie neergezet en daarom ook gevierd.”

Heeft uw bedrijf de winst van de Maritime Innovation Award actief gepromoot?

“Natuurlijk zijn we trots op de prijs en hebben we dit gepromoot, onder andere met een persbericht, maar vanuit de industrie is er ook veel aandacht aan besteed en gaat het als een lopend vuurtje rond.”

Wat heeft de winst uw bedrijf tot nu toe opgeleverd? 

“Vanuit de gehele maritieme industrie, ook buiten Nederland, hebben we zeer positieve reacties gehad. Deze positieve naamsbekendheid is voor ons een steun om ons nog beter te kunnen onderscheiden in de markt. In de komende vijf jaar wil Fleet Cleaner in de twintig grootste wereldhavens actief zijn, en dit helpt ons bij die geplande uitbreiding.”

Wat kunt u andere bedrijven die in aanmerking (kunnen) komen voor de Maritime Innovation Award adviseren? 

“Blijf innoveren. Ook Fleet Cleaner zal dat altijd blijven doen, om voorop te blijven lopen in de markt. De Nederlandse maritieme industrie kenmerkt zich door innovatie, en dat zal ook de manier zijn hoe de industrie zich zal blijven kunnen onderscheiden.”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?