Winnaar KNVTS Schip van het Jaar 2018 prijs; ‘Onze klant was ook enorm trots dat Scheldt River de Award won’

Sleephopperzuiger ‘Scheldt River’ is tot winnaar van de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2018 uitgeroepen. Deze sleephopperzuiger bevat een aantal indrukwekkende innovaties die het mogelijk maken baggeroperaties verder te optimaliseren. De toepassing van LNG voor de energievoorziening van een dergelijk schip is een wereldwijde primeur. Royal IHC en opdrachtgever DEME maakten daarmee een grote stap naar schoner baggeren. We stelden Erik van der Blom, Manager Development & Innovation, die de prijs namens Royal IHC in ontvangst nam, een aantal vragen.

Wat was uw eerste gedachte na het winnen van de KNVTS Schip van het Jaar 2018 prijs?

“Ik ben supertrots dat we deze prijs mochten winnen. Het is vooral een hele mooie waardering voor de medewerkers van IHC en DEME die keihard gewerkt hebben om Scheldt River, met alle vernieuwingen en innovaties, in de vaart te krijgen.”

Heeft Royal IHC de winst gevierd? Zo ja, hoe?

“Met taart natuurlijk! Heel leuk was dat een leverancier een aantal grote taarten heeft laten bezorgen de dag nadat wij de prijs hadden gewonnen.”

Hoe reageerde jullie klant DEME?

“Ook DEME is enorm trots dat Scheldt River, Schip van het Jaar 2018 is geworden. Tijdens het Martime Awards Gala waren er mensen van DEME aanwezig, die natuurlijk ook enorm blij en trots waren op deze erkenning. Het is toch een uitdagend project geweest!”

Wat heeft de winst uw bedrijf tot nu toe opgeleverd?

“Vooral heel veel publiciteit. Echt leuk om te zien hoeveel berichten er gepubliceerd zijn over de KNVTS Schip van het Jaar prijs en het Maritime Awards Gala, zowel in de sociale media als in de reguliere media.”

Wat kunt u andere bedrijven die in aanmerking (kunnen) komen voor de KNVTS Schip van het Jaar prijs adviseren? 

“Bereid u vooral goed voor als u een inzending heeft voor KNVTS Schip van het Jaar. De jury bestaat uit experts met verstand van zaken, die de aangeleverde informatie goed bestuderen en echt doorvragen als het ze niet duidelijk is.”