Nominaties voor de Maritime Designer Award 2019 bekend

De Maritime Designer Award is bedoeld voor individuele ontwerpers, promovendi, recent afgestudeerden en start-ups die hun werk en aanpak onder de aandacht willen brengen. De ‘Samenwerkende Maritieme Fondsen’ stellen aan de winnaar een bedrag van maximaal €24.000 ter beschikking om verdere ontwikkeling van de betreffende ontwerpmethode of -oplossing financieel te stimuleren. Uit de inzendingen voor de Maritime Designer Award 2019 heeft de jury de volgende twee ontwerpers genomineerd;

Ir. Agnieta Habben Jansen met haar inzending ‘Vulnerability reduction of distributed systems’. Zij heeft een methode ontwikkeld voor het beoordelen, begrijpen en verminderen van de kwetsbaarheid van distributiesystemen aan boord van marineschepen in het vroege ontwerpstadium. De methode is ook toepasbaar voor het ontwerp van complexe commerciële schepen. Agnieta is werkzaam als promovendus bij de TU Delft.

Ir. Niels de Vries met zijn inzending ‘Ammonia as renewable fuel for the maritime industry’. In zijn studie heeft hij aangetoond dat ammonia geschikt is als hernieuwbare brandstof voor uiteenlopende voorstuwingssystemen van schepen. Toepassing kan een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2 uitstoot van de mondiale scheepvaart. Niels is werkzaam als Lead Naval Architect bij C-Job Naval Architects.

Woon de Award uitreiking bij van deze en vier andere Maritime Awards

Het Maritime Awards Gala is hét jaarlijkse evenement waar de innovatieve topprestaties uit de sector gepresenteerd worden aan de Captains of Industry. Wil jij er ook bij zijn op maandag 4 november? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Young Professionals t/m 35 jaar en/of reserveer een tafel via het Silver Sponsorschap.